Meer comfort en minder gezondheidsklachten

Meer comfort en minder gezondheidsklachten

Te veel zonlicht en zonnewarmte kunnen tot oncomfortabele situaties leiden, zoals oververhitting van een ruimte of hinderlijke schittering. Met zon- en lichtregulerende screens kunt u beide negatieve effecten tegengaan. De zonwering houdt de zonnestraling tegen voordat deze in de ruimte kan doordringen en fungeren zo als een dynamisch filter.

Het ideale binnenklimaat

Het comfort van een woning wordt bepaald door de kwaliteit van het binnenklimaat. Het gaat daarbij om een viertal dimensies, die elk van grote invloed zijn op het welbevinden en de prestaties van de bewoners: het thermisch comfort, het visuele comfort, de akoestiek en de luchtkwaliteit.

Thermisch comfort

Wat het thermisch comfort betreft, heeft zonwering een belangrijk effect op zowel de luchttemperatuur als de stralingstemperatuur. Wanneer de zon vrij spel heeft, kan die stralingstemperatuur bijvoorbeeld stijgen doordat de zon de ramen sterk opwarmt waardoor deze als warmtestralingsbron gaan fungeren. Zonwering voorkomt deze opwarming en zorgt voor een reductie van zowel de feitelijke luchttemperatuur als de belevingstemperatuur in een ruimte.

Visueel comfort

In een woning waar het zonlicht onbelemmerd door de ramen naar binnen schijnt, hebben de bewoners al gauw last van hinderlijke schitteringen of zelfs verblinding. Zonwering maakt een goede regulering van het daglicht mogelijk. Onderzoeken laten zien hoe belangrijk dat is voor de gezondheid en de productiviteit van mensen. sluit